fontana_logo, прекинувачи и приклучници со IP44 заштита.

Семејството на прекинувачи и приклучници  Fontana го карактеризира  IP44 заштита затоа е идеално за инсталација во прашни, мокри и влажни простории (работилници, подруми, гаражи, стопански објекти). Квалитетните материјали обезбедуваат безбедна употреба и долг животен век, а воедно Fontana е отпорна и на удари.

pdfПогледни го каталогот 

Со допир си го продолжуваме денот

Fontana се употребува за надворешно (надмалтерно) вградување. Лесно може да ги планирате како едноставните така и сложените инсталации, новограбите и реновирањата – адаптации. Системот го одликуваат контакти без завртки со помош на кои ќе го заштедите времето при вградувањето на елементите.

Помеѓу прекинувачите и приклучниците Fontana може да избирате меѓу бела и сива боја.

Хоризонтални / Вертикални сетови

Семејството Fontana ви е на волја  и во форма на сет (два приклучника или прекинувач и приклучник).

IP44  Заштита

Fontano се карактеризира со  IP44 заштита, затоа е идеална за инсталација во прашни, мокри и влажни простори.

Означување

Сите прекинувачи имаат јасна идентификација од задната страна.

Контакти без завртки

Контактите без завртки овозможуваат брзо и сигурно приклучување на проводниците. На ист контакт може да прицврстите два проводника со различни дијаметри.

Квалитет на преклопување

Прекинувачите се тестирани според меѓународните стандарди, кои гарантираат безбедност и долг животен век. Безбедноста при преклопувањето се должи на контактите кои се изработени од сребрена легура (AgNi).

Осветлување

Добро обмислената конструкција на прекинувачите овозможува не само едноставно туку и дополнително осветлување.

Благосостојба во безбедно засолниште

Со внимателно планирање се погриживме сите елементи кои се под напон, да бидат заштитени при допир.

Монтажата е брза и едноставна, може да избирате помеѓу прицврстување со навои или без навои на проводниците.

Производи FONTANA

Семејство на надоместни прекинувачи и приклучници. Системот се карактеризира со контакти без завртки и IP44 заштита.

Fontano се карактеризира со едноставна монтажа, сеопфатна ергономска форма и надворешна (надмалтерна) инсталација IP44.

Продажна мрежа